Funkcja ta została utworzona w celu pominięcia przekierowywania odwiedzających do IVR lub poczty głosowej. Gdy tryb jest aktywny, połączenie przez konsultanta jest odebrane dopiero po naciśnięciu dowolnej cyfry.

Opcję tę możesz włączyć wchodząc w zakładkę Widgety > edytuj ustawienia widgetu (ikona koła zębatego) > Połączenia.

 

Czy udało Ci się znaleźć odpowiedź na swoje pytanie?